Activiteiten

De vzw organiseert jaarlijks tal van activiteiten om de brandwondenpatiënten van alle leeftijden en hun naasten samen te brengen.

Lees meer

Onze activiteiten

Afgelopen

Deelname aan speciale evenementen

20 juni

Onze leden Michiel Buseyne, André De Vos en Jan Van Bastelaere namen deel aan het tv-programma 'Durf te vragen' op 14 mei 2024. Onze leden Patriek Duyck en Marc Ally namen deel aan het radioprogramma ' Wijs' ook op 14 mei 2024. Beide programma's hadden als thema 'Leven met brandwonden'. De programma's zijn nog te bekijken of te beluisteren via VRT Max. Onze leden Theobald Marushwa, Luc Stove, Jan Van Bastelaere en Kim De Mey beklommen samen met andere brandwondenpatiënten en hun buddy's de Mont Ventoux op 14 juni 2024. Dit was een organisatie van Stichting Brandwonden o.l.v. Stefaan Lauwaert. Op 16 juni 2024 namen onze leden Patriek Duyck en Lut Lafaut deel aan de wandeltocht georganiseerd door IVAS Itegem (wandelclub die jaarlijks onze vzw sponsort). André Scheers, Kurt Budts en Christel Helsen ontvingen de bijna 1500 wandelaars in de zaal. Rozemie Thijs, Nadine Boulonne en André De Vos supporterden vanop de zijlijn. Proficiat aan allen.

Afgelopen

Familiedag

01 juni

Op zaterdag 1 juni verzamelden we op de parking van het Bulskampveld in Beernem. Een groep vertrok naar het zwembad De Alk in Wingene om te spetteren, te spatten of gewoon te relaxen. De andere groep trok de wandelschoenen aan en wandelden in het Bulskampveld. Door de vele regen van het voorjaar lag het er drassig bij en was het zoeken om zo droog mogelijk het parcours af te leggen. Met hier en daar een sliding en veel gelach bereikten ze allen tijdig de finish. We werden achteraf in feestzaal 't Blauw huis in Wingene verwacht voor een gezellig etentje. We keerden tevreden naar huis terug, kijken al uit naar een volgende editie met hopelijk wat meer zon.

Afgelopen

Ledenfeest

23 maart

Op het ledenfeest had na het aperitief en voor de maaltijd, de algemene vergadering plaats. Na 32 jaar bestuurslid te zijn, heeft Prof. Stan Monstrey de fakkel doorgegeven. We verwelkomen als nieuw bestuurslid Kim De Mey, wetenschappelijke medewerker aan het Brandwondencentrum van het UZ Gent. Daarna kon het feest van start gaan met een lekker etentje, de traditionele tombola én een gezellige karaokeavond.

Afgelopen

Sinterklaasfeest

25 november

Wat een feest! We mochten 37 kinderen met hun ouders en familie verwelkomen. Koffie en gebak, een kinderfuif en uiteraard de komst van Sint en Piet maakten de namiddag voor iedereen grandioos. Voor het naar huis nog even aanschuiven aan de frietmobiel en dan moe maar voldaan terug naar huis.

Afgelopen

Infoavond

23 november

Op donderdag 23 november vond de infoavond plaats, deze keer in Sport-Bar ‘t Meer in Destelbergen. Het onderwerp dit jaar was 'Necrotiserende wekedeleninfecties (infecties door vleesetende bacteriën): geen brandwondenpatiënt, wel brandwondenzorg! Dr. Karel Claes gaf een interessante presentatie en Mw. Leen Vermeersch een moedige getuigenis. Ervoor en erna was er tijd om met elkaar in gesprek te gaan, elkaar beter te leren kennen en om ervaringen uit te wisselen.

Afgelopen

Koekjesverkoop

16 oktober

De koekjesverkoop was ook dit jaar een groot succes en brengt een aardige cent op om onze activiteiten te kunnen organiseren. Dank je wel voor het inpakken, vervoeren, verdelen en uiteraard aan iedereen dank je wel om zoveel koekjes te kopen!

Afgelopen

Familiedag

16 september

Op zaterdag 16 september vond de familiedag in het Provinciaal domein Puyenbroeck te Wachtebeke plaats. Onder een mooi septemberzonnetje konden we het treintje nemen, wandelen, fietsen, blote-voeten-pad en hoge brug nemen of springen op het springkasteel. Daarna was het genieten van een koude schotel met een frisse pint of een lekker wijntje. Een dag met toffe babbels en een blij weerzien als rode draad.

Afgelopen

Ledenfeest – algemene vergadering

18 juni

Op zondag 18 juni 2023: ledenfeest/ algemene vergadering. Met 178 aanwezigen gezellig bijpraten, aanschuiven aan bbq en dessertenbuffet, ondertussen alle info ivm de vzw meekrijgen, spannend uitkijken wat je wint bij de tombola: een namiddag om in te kaderen!

Afgelopen

Kerstfeest

10 december

Tafels stijlvol in zwart, rood en dennengroen, lichtjes aan de kerstboom, een aperitiefje en lekker eten, stralende kindergezichtjes bij de clown, koffie met zoetigheden, een kerstattentie voor thuis, genieten van muziek gebracht door Michiel en zijn band én uiteraard veel gasten in onze zaal: alle ingrediënten voor een geslaagd kerstfeest waren aanwezig!

Afgelopen

Koekjesverkoop

23 oktober

De koekjesverkoop van herfst 2022 was een succes. Er werden 960 pakketten verkocht. Dank je wel aan iedereen!

Afgelopen

Feestweekend Oostende

17 september

We genieten na van een feestweekend aan zee, gevuld met activiteiten voor jong en oud!

Afgelopen

Dodentocht Bornem

12 augustus

Dr. Karel Claes en Tom Vanheule hebben onze vzw vertegenwoordigd als lopers op de dodentocht. Proficiat, heren!

Afgelopen

Uitstap naar Itegem

02 juli

Zaterdag 2 juli, Itegem: fietsen, wandelen, meerijden in de feestkar en daarna genieten van een frisse koude schotel. Het was een prachtige dag.

Afgelopen

Ledenfeest/algemene vergadering

05 juni

Op 5 juni kwamen we eindelijk opnieuw samen. We combineerden de ernst van de algemene vergadering met het plezier van het ledenfeest. Het was tof om elkaar weer te ontmoeten. En nu maar duimen dat we zonder problemen de komende activiteiten kunnen laten doorgaan.

Afgelopen

Koekjesverkoop

03 december

Niet 1, niet 2, niet 3, ... maar 1.080 koekjespakketten gingen de deur uit. Dank aan alle inpakkers, verkopers, kopers én koekjeseters. Hopelijk hebben de koekjes goed gesmaakt.

Afgelopen

Wandel – en fietsdag

25 september

EINDELIJK! Na een jaar zonder activiteiten konden we weer samenkomen op een stralende dag. De mensen hadden keuze hoe ze dag invulden: wandelen, fietsen, gezellig bijpraten, springen op het springkasteel,... Dit alles werd omkaderd door lekkere taart als vieruurtje en een heerlijke BBQ als afsluiter van de dag. Op naar meer leuke activiteiten!

Afgelopen

Sinterklaasfeest

30 november

Samen met veel enthousiaste kinderen, ouders, grootouders, vrienden en familie hadden we op 30 november een mooi sinterklaasfeest. Genoten van een aperitief, lekker eten, een show, de Sint en pieten. Het was een dag vol fantastische indrukken en plezier. Een oprechte dank je wel aan alle aanwezigen en de mensen die deze dag mogelijk maakten!

Afgelopen

Infoavond

07 november

In het UZ vond op donderdag 7 november de infoavond plaats: een bijeenkomst van brandwondenpatiënten, artsen en verpleegkundigen van bwc en (bestuurs)leden van onze vzw. Er waren 2 sprekers uitgenodigd: Tom Vanheule, patiënt sedert 30 maart 2019 en Michiel Buseyne, patiënt sinds hij anderhalf jaar oud was. Beide sprekers deelden hun verhaal, hun ervaringen en vooral, hoe ze met hun brandwonden omgaan. Het is duidelijk dat beiden heel grote doorzetters zijn. Het was dan ook bijzonder stil tijdens hun spreken. Daarna was er nog tijd om vragen te beantwoorden. Tijdens een hapje en een drankje vooraf en achteraf kwamen spontaan gesprekken op gang. De infoavond: een geslaagde bijeenkomst van lotgenoten.

Afgelopen

Tweedaagse La Wallonie

26 oktober

Naar jaarlijkse gewoonte trokken we met brandwondenpatiënten en partner op weekend. We bezochten Leuven, de stuwdam van de Gileppe en de stad Luik. Een mix van cultuur, sport, marktjes, gezellig samenzijn. Het programma was zodanig opgesteld dat iedereen kon kiezen uit verschillende activiteiten. Graag in groep op stap, liever in groep maar iets trager en met aangepast vervoer, zelf op ontdekking gaan, actief sportief of lekker relaxen? Er was voor ieder wat wils. Telkens na een 2-tal uur in groepen verdeeld te zijn, kwamen we gezellig samen en konden we vertellen over wat we beleefden.

Afgelopen

Wandel – en fietsdag Ichtegem

15 september

Op een zonovergoten zondagnamiddag in september, spraken we af om te wandelen, te fietsen of per huifkar de landelijke streek rond Ichtegem te verkennen. De dag sloten we af met een lekker aperitief, heerlijke vol-au-vent en een verfrissend stuk ijstaart. Tot ziens!

Afgelopen

Familiedag

30 juni

Met 59 volwassenen en 14 kinderen hebben we genoten van onze eerste familiedag. In de voormiddag maakten we een wandeling in Gent met uitleg over de bezienswaardigheden en een tussenstop met een verfrissend drankje. 's Middags genoten we van een aperitief en een lekkere maaltijd in Lago Rozebroeken om daarna te plonsen in het binnen- en buitenzwembad. Wegens de wet op de privacy zijn er geen foto's van het zwemmen. Er zijn wel foto's van de wandeling en van het gezellig samenzijn in het restaurant.

Afgelopen

Jaarlijks feest

11 mei

Op zaterdag 11 mei kwamen we samen in restaurant 't Biezemhof. Een jaarlijks feest met aperitief, lekkere maaltijd, tombola en dansgelegenheid. De ideale manier om gezellig met elkaar bij te praten en lief en leed te delen. Op naar de volgende editie!

Afgelopen

Algemene ledenvergadering

24 maart

Op zondag 24 maart ging de algemene ledenvergadering van onze vzw door. We haalden bijna de kaap van 100 aanwezigen! Terwijl de volwassenen alles te weten kwamen over de werking van de vzw en na de koffie-taart-pauze de fotoreportage als bewijs van de goede werking konden zien, werden de kinderen door Sandra opgevangen. Spelen, knutselen, schilderen, zich laten schminken… geen tijd om zich te vervelen. Daarna kon iedereen aanschuiven aan de Breughelmaaltijd en met een goed gevoel terug huiswaarts keren.

Afgelopen

Sponsor-toneelavond

23 februari

Op zaterdag 23 februari nodigden we onze sponsors en helpers van het voorbije jaar uit. Ook onze leden, vrienden en sympathisanten waren welkom. We genoten van een lekkere aperitief, paella en zoetigheden. Na de maaltijd werd er een toneelstuk gebracht door theater Speranza. De toneelgroep speelt enkel voor goede doelen én enkel in West Vlaanderen. We waren dus zeer vereerd dat ze voor onze vzw een uitzondering maakten en de weg naar Oostakker konden vinden. Met een 70-tal aanwezigen was het een eerste geslaagde editie van deze sponsor-toneelavond.

Zit je met vragen? Of gewoon zin in een babbel?

We proberen zo goed mogelijk te antwoorden op je vragen zodat je snel verder kan. Aarzel niet om ons te contacteren!

contacteer ons